Author profile picture

The Living Data Game Challenge is een tweedaags evenement waar mensen met een achtergrond in technologie, design en creativiteit hun krachten bundelen om nieuwe oplossingen te bedenken voor bestaande problemen of uitdagingen. Deze hackathon vindt plaats op 19 en 20 maart en vormt de opmaat naar het Beyond Data Event van 29 maart.

Doel van de hackathon komend weekend is het vinden van speelse toepassingen voor de gemeente Eindhoven, “die inspirerend zijn en mensen uitdagen actiever, bewuster, socialer en gelukkiger te worden”. Het tweedaagse event vindt plaats in het Designhuis.

De openbare ruimte is daarbij het ijkpunt, want iedereen moet van het resultaat van de hackathon kunnen meegenieten. Bovendien is de openbare ruimte een belangrijk onderdeel in het concept van een leefbare en gezonde stad. Open data en digitale communicatie geven nieuwe perspectieven aan de inrichting van de openbare ruimte. Het maakt transparantie, participatie en samenwerking makkelijker.

Ook een Challenge van e52 voor de hackathon

Schermafbeelding 2016-03-15 om 11.30.30Inmiddels zijn er tien challenges ingediend. Eén daarvan komt van e52. Wij vroegen ons af of het mogelijk zou kunnen zijn om met de data van alle informatie afkomstig van het openbaar bestuur (gemeenteraad, het stadsbestuur, de ambtelijke diensten van de gemeente) een toegankelijke en aangename informatiestroom richting inwoners te krijgen. Met andere woorden: hoe zorgen we ervoor dat iedereen op de hoogte is van relevante besluiten en ontwikkelingen? En hoe maken we die meestal nogal saaie informatie wat speelser?

Lees hier alle ingediende challenges

Inschrijven voor de hackathon is gratis. Dat kan individueel of per team. Ook ter plekke kunnen nog teams gevormd worden. Voor de mooiste hack ligt een hoofdprijs van 1500 euro klaar. Nummers twee en drie krijgen 1000 en 500 euro. Het geld moet besteed worden aan het vervolmaken van het concept.