Brainport Industries sluit 100ste bedrijf aan


Door Bart Brouwers
Leestijd ± 1 minuut
  • 8 april 2017

Het begon zes jaar geleden met een selecte groep van 9 bedrijven, allemaal uit de Brainport regio. Nu is Brainport Industries een landelijke organisatie met meer dan 100 aangesloten bedrijven. “Maar we blijven van, voor en door ondernemers uit het toelevernetwerk en daar zijn we trots op”, zegt managing director John Blankendael.

 

De Coöperatie Brainport Industries is destijds opgericht met als doel het netwerk van de high tech toeleveranciers te versterken en verder te professionaliseren door in te zetten op samenwerkingsprojecten op de thema’s Mens, Technologie en Markt.  Blankendael: “Thema’s die relevant zijn voor het versterken van de innovatie- en concurrentiekracht van de aangesloten bedrijven. Voorbeelden zijn de samenwerking in Teclab, Brainport Industries College, Addfab en de activiteiten in Zuid-Duitsland.”

Daarnaast wordt nu hard gewerkt aan de realisatie van een Brainport Industries Campus waar naar verwachting begin 2018 de eerste bedrijven hun intrek zullen nemen. In deze fabriek van de toekomst zullen bedrijven gaan samenwerken met kennisinstellingen en onderwijs om ideeën te realiseren en business te ontwikkelen.

 

"We blijven van, voor en door ondernemers uit het toelevernetwerk"
John Blankendael —
Brainport Industries
Er zijn nog geen reactie op dit artikel↓

Bart Brouwers

Mede-oprichter en mede-eigenaar van Media52 BV, uitgever van e52.nl - @brewbart op Twitter.

> Bekijk alle artikelen van Bart