Dispatches Europe koppelt Eindhovense startups aan Amerikaan


Door Bart Brouwers
  • 12 januari 2017

Dispatches Europe, een vorig jaar opgericht nieuwsplatform voor Engels sprekende expats in Europa, start een actie die ervoor moet zorgen dat Eindhovense startups een grotere kans maken op investeerders. Volgens Terry Boyd, eigenaar van Dispatches Europe en zelf afkomstig uit het midwesten van de Verenigde Staten, is Eindhoven een ongekende verzameling van indrukwekkende startups en talenten. “Maar er is één probleem: om een of andere reden weten investeerders die talenten niet te vinden.”

Volgens Boyd zouden veel van de Eindhovense starters hun financiering al lang en breed voor elkaar hebben gehad, als ze in de VS waren opgericht. “Daarom werken we nu in samen met Nederlandse startup officials om Amerikaanse investeerders in contact te brengen met bedrijven in Europa. Om te beginnen willen we venture capitalists en angel investors uit het zuiden en midwesten van Amerika wijzen op de situatie in Eindhoven.”

Steden als Cincinnati, Nashville, Louisville en Columbus zijn volgens Boyd interessant omdat er veel “onderontwikkeld kapitaal” aanwezig is. En Eindhoven “is van het niveau Silicon Valley voor Europa’s toptalenten in techniek”.

Boyd woont nu negen maanden in Eindhoven, van waaruit hij ook zijn bedrijf runt, en is zwaar onder de indruk van de stad. Hij schreef daar al diverse artikelen over op zijn site en ook zijn huidige actie moet in dat licht worden bekeken. “Nederland is de thuisbasis van veel van de slimste bedrijven ter wereld. En Eindhoven heeft de best ontwikkelde firma’s op het gebied van high tech hardware en medische technologie.”

Boyd is momenteel voor twee weken in Amerika om investeerders warm te krijgen. Hij hoopt zijn ideeën al in het eerste kwart van dit jaar uit te voeren. “Ons plan heeft natuurlijk risico’s en kansen, aan beide kanten van de oceaan. Maar het heeft ook de potentie om beide regio’s beter te profileren als centra voor innovatie.” Als het plan slaagt ziet Boyd een vervolg voor steden als Amsterdam en Groningen.

Er is één reactie op dit artikel↓

Bart Brouwers

Mede-oprichter en mede-eigenaar van Media52 BV, uitgever van e52.nl - @brewbart op Twitter.

> Bekijk alle artikelen van Bart

1 reactie

eloy
15 januari 2017

Ik ben erg benieuwd of het broodnodige kapitaal vanuit Amerika er komt. I hope so. Ondertussen moet er regionaal ook harder op de deur van investeerders geklopt worden. Een overzicht van mogelijkheden/fondsen regionaal/nationaal (bijv. Leapfunder) zou een e52 onderzoek waard zijn.