E52

E52 logo rood

E52 een onafhankelijk journalistiek platform dat zich richt op (duurzame) innovatie, de economie van innovatie en de manier waarop dat geheel is ingebed in de Brainport regio Eindhoven. E52 vertelt de relevante verhalen uit deze sector en belicht daarmee de personen, producten en bedrijven die de maatschappij van morgen bepalen. E52 ziet het als zijn taak innovatie begrijpelijk te maken voor een breed publiek.

Twee talen
E52 publiceert in twee talen: Nederlands en Engels. Daarmee wil E52 niet alleen de in en rond Eindhoven bereiken, maar zich richten op een internationaal, op innovatie gericht publiek. Dat is ook de reden dat E52 een selectie van de Engelstalige artikelen op Medium.com publiceert

Meer dan een website
Naast deze tweetalige website geeft E52 ook een krant uit (vier maal per jaar), organiseert het talkshows, publiceert elke zondag een gratis nieuwsbrief en dagelijks rond 20 uur een whatsapp-bericht met het interessantste innovatienieuws van die dag. Daarnaast is er elk seizoen een groot event: Het Expat Event, de Startups-To-Watch (met de Gerard & Anton Awards), E52 Live! en de het High tech Piek Event.

Businessmodel
De content op E52.nl is gratis, net als de krant. E52 heeft een netwerk van vrienden die 52 euro per jaar betalen. Daarvoor krijgen ze de krant thuisgestuurd en korting of gratis toegang tot de events. E52 verdient geld met de events en via sponsoring door bedrijven en instellingen die belang hechten aan wat E52 doet. De onafhankelijkheid van het platform mag daarbij niet in het geding komen. Op deze manier heeft E52 afspraken kunnen maken met Eindhoven365, Brainport Development, de High Tech Campus, Rabobank Eindhoven/Veldhoven, Witlox Van den Boomen Accountants, EY, de gemeente Eindhoven, Expat Center South en ASML.

Eigenaars
E52 is in januari 2015 opgericht door Merien ten Houten en Bart Brouwers. Zij zijn de eigenaars van Media52 BV, de uitgever van E52.

3 Comments
 1. Fijn dat jullie er zijn. Heerlijk om zo positief nieuws verzameld te zien. Zou graag met een paar mensen van de Social Innovation Meetup Eindhoven bijdragen willen leveren aan het succes van E52. Daarnaast heb ik mijn vrienden van CSI Toronto over jullie verteld: https://socialinnovation.org/ en ook de dames van de Global Social Entrepreneurs Lab. Met deze laatste ben ik in gesprek om dit voorjaar een Social Innovation Fair te houden in Eindhoven.

 2. Vanavond in Brandpunt TV een hoera-stuk over Eindhoven. Maar lees ook hoe burgemeester Rob van Gijzel op de crisis terug kijkt en wat hij deed !
  Citaat:
  Eindhoven is een zelfbewuste stad geworden
  Als je ruim acht jaar burgemeester bent van Eindhoven, bouw je een aantrekkelijke staalkaart herinneringen op. Zo staat Rob van Gijzel één gebeurtenis uit het begin nog zeer helder voor de geest. “Dat is het bericht dat Lehman Brothers failliet zou gaan. Het was een donderdag in september 2008. Lehman Brothers was in grootte de vierde investeringsbank van de VS. Het ging dus niet om zomaar een faillissement, maar om de aankondiging van een diepe crisis in de financiële wereld. Daar was nog weinig van te merken toen ik de ambtsketting in april van dat jaar omgehangen kreeg. Het bericht maakte me ongerust.
  Als het in de VS zo enorm fout gaat, kun je erop rekenen dat de ellende in Europa ook snel doordruppelt. Daarom heb ik direct de captains of industry uit de regio bij elkaar geroepen. We moesten koste wat kost op tijd reageren en de economie en de werkgelegenheid zoveel mogelijk sparen. We hebben maatregelen bedacht die later door Den Haag werden overgenomen, zoals “de kenniswerkersregeling”. We hebben ervoor gezorgd dat de export van bestaande orders zoveel mogelijk door kon gaan. We hebben de invoering van deeltijd-ww geregeld, gezorgd dat bedrijven niet afgesloten werden van nieuwe kredieten.
  Het was niet te voorkomen dat we in 2009 een flinke krimp doormaakten. Maar in 2010 realiseerden we, op basis van de eerdergenoemde maatregelen, in onze regio een enorme groei. En sindsdien zijn we alleen maar verder gegroeid.

  Crisis heeft Eindhoven goed gedaan
  We zijn als stad en regio goed uit de crisis gekomen. Wat de PvdA daarmee te maken heeft? Als ik terugkijk, zie ik dat de PvdA-agenda van 2010 is uitgevoerd. Die valt in grote lijnen samen met mijn motieven om lid te worden van de PvdA. Kort gezegd draait het om de begrippen sociaal, rechtvaardig en toekomstgericht.
  lees meer op: https://eindhoven.pvda.nl/2017/02/16/oud-burgemeester-rob-gijzel-kijkt-terug/

Geef een reactie