Goede baankansen voor TU/e-afgestudeerden


Door Bart Brouwers
Leestijd ± 1 minuut
  • 24 november 2017

Eindhovense studenten scoren vooral hoog op 'digital skills'

Volgens de jaarlijkse Global University Employability Ranking van Times Higher Education (THE) hebben TU/e-afgestudeerden goede kansen op een baan. TU/e-studenten scoren vooral goed op ‘digital skills’: op wereldniveau staan ze op dit onderdeel als 4e beste genoteerd. In het totaaloverzicht staat Eindhoven op de 84e plaats bij de zogenaamde employability (geschiktheid voor de arbeidsmarkt) van haar studenten.

De digitale vaardigheden van de Eindhovense student worden in het onderzoek bijzonder hoog gewaardeerd. De top drie op het gebied van Digital Skills bestaat achtereenvolgens uit Technion Israel Institute of Technology, University College Londen en Korea Advanced Institute of Science and Technology.

THE baseert zich op een onderzoek door het Franse bureau Emerging. Daarbij ging Emerging na welke landen en universiteiten de beste kandidaten voortbrengen voor de huidige arbeidsmarkt. Het Parijse HR-adviesbureau voor hoger opgeleiden hield een enquête onder 6.000 recruiters en headhunters. Daarnaast onderzocht Emerging in 22 landen 6.000 universiteiten. Respondenten werd gevraagd over welke specifieke kwaliteiten afgestudeerden moeten beschikken en welke landen en instituten hun studenten het beste voorbereiden op de arbeidsmarkt. Verder is gekeken welke type werknemer schaars is en op welke specifieke kenmerken een universiteit moet scoren om aantrekkelijk te zijn. Het gaat dan om reputatie, aansluiting op de arbeidsmarkt, kwaliteit van de wetenschappelijk-onderwijzende staf, de digitale onderlegdheid van studenten, interdisciplinariteit, onderzoeksfaciliteiten en internationale oriëntatie.

Lees hier meer over de Global University Employability

 

Er zijn nog geen reactie op dit artikel↓

Bart Brouwers

Mede-oprichter en mede-eigenaar van Media52 BV, uitgever van e52.nl - @brewbart op Twitter.

> Bekijk alle artikelen van BartGerelateerde artikelen