Landingsbaan voor zweefvliegers wordt zonnepark


Door Bart Brouwers
Leestijd ± 1 minuut
  • 12 oktober 2017

Nu is het nog een leeg grasveld waar ooit de zweefvliegers stegen en daalden, in 2018 staat dit grasveld bij de vliegbasis Eindhoven vol met zonnepanelen. Cooperatie Zonnepark Welschap, Vliegbasis Eindhoven en de gemeente hebben afgesproken volgend jaar zo’n 8000 zonnepanelen op die plek te gaan plaatsen.

Op het zuidoostelijke deel van de voormalige zweefvliegstrip is 2,5 hectare bestemd voor het zonnepark. De 8000 panelen die hier op passen, zijn goed voor het elektriciteitsgebruik van ruim 500 huishoudens. Het initiatief is ontwikkeld voor de direct omwonenden van de vliegbasis. Dit zijn niet alleen inwoners van Eindhoven, maar ook van Best, Oirschot, Veldhoven en de Kempengemeenten.

Met het nieuwe zonnepark wil Eindhoven beter tegemoet komen aan de uitgangspunten van het Klimaatplan 2016-2020 van de gemeente. In dat plan heeft de gemeente zichzelf ten doel gesteld de CO2-uitstoot te verminderen door (onder andere) het opwekken van duurzame energie, zoals zonne-energie. Uiteindelijk wil Eindhoven in 2035 energieneutraal zijn.

Er zijn nog geen reactie op dit artikel↓

Bart Brouwers

Mede-oprichter en mede-eigenaar van Media52 BV, uitgever van e52.nl - @brewbart op Twitter.

> Bekijk alle artikelen van Bart