Erkenning voor Botanic Bites van Doreen Westphal


Door Bart Brouwers
Leestijd ± 2 minuten
  • 29 juni 2017

Met haar Botanic Bites heeft de Eindhovense designer Doreen Westphal de eerste ‘Organic Food against Climate Change‘ van Wessanen gewonnen. Naast Botanic Bites viel ook Charly’s All is Fair in de prijzen. Beide projecten kregen 10.000 euro.

Lees hier meer over Doreen Westphal

Botanic Bites biedt plantaardig, gezond & duurzaam powerfood; Charly’s All is Fair  produceert plantaardige kaasalternatieven. De twee winnaars waren de beste van 10 pitchers voor een jury van experts in de biologische voedselsector. Naast de prijs van 10.000 euro krijgt het tweetal toegang tot een breed netwerk van experts, extra begeleiding door Wessanen en Triodos Bank en een lidmaatschap bij de Impact Hub.

“Wij waren onder de indruk van het enthousiasme van de deelnemers. En voor ons als jury was het moeilijk om maar één winnaar uit te kiezen – daarom besloten we om er twee te belonen en het prijzengeld te verdubbelen” zei Klaus Arntz, hoofd Marketing en Duurzaamheid bij Wessanen. “Als bedrijf dat zich focust op het verstrekken van gezonder eten voor gezondere mensen en een betere wereld, zijn we blij dat we de mogelijkheid hebben om deze ondernemingen te steunen, die zich richten op sleuteluitdagingen van het mondiale voedselsysteem en de invloed hiervan op de klimaatverandering.”

Botanic Bites werkt aan een nieuwe generatie vleesvervangers en dat viel in de smaak bij de jury en het publiek. Doreen Westphal: “Ik ben overweldigd! Dit is de juiste duw op het juiste moment – vijf stappen vooruit.”

Westphal wil het prijzengeld investeren in een nieuwe pilot Paddo Bites, “waar we een innovatief product ontwikkelen voor honderden tonnen oesterzwamvoetjes die per jaar in Nederland verloren gaan.”

Foto (c) Diewke van den Heuvel


Bart Brouwers

Mede-oprichter en mede-eigenaar van Media52 BV, uitgever van e52.nl - @brewbart op Twitter.

> Bekijk alle artikelen van Bart



Gerelateerde artikelen

Geen reacties

Meld je aan of log in om te reageren