Na FEI neemt Thermo Fisher ook Phenom-World over


Door Bart Brouwers
Leestijd ± 1 minuut

Thermo Fisher Scientific Inc. heeft de overname afgerond van het in Eindhoven gevestigde Phenom-World, een leider op het gebied van desktop elektronenmicroscopie. Thermo Fisher zal de business integreren in het segment Analytical Instruments van het Amerikaanse bedrijf. De voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt door Thermo Fisher of de verkopende bedrijven Sioux en NTS Group. Twee jaar geleden verwierf Thermo Fisher al FEI, waaruit Phenom-World is voortgekomen. FEI, ooit onderdeel van Philips, is gespecialiseerd in grotere modellen elektronenmicroscopen.

Phenom-World levert desktop SEM’s (“scanning electron microscopy solutions”) en beeldvormings- en analysepakketten voor onderzoek en industriële markten. “De toevoeging van het desktop SEM-platform van Phenom World versterkt het leiderschap van Thermo Fisher in elektronenmicroscopie en maakt desktop SEM’s toegankelijker voor klanten die werken in de materiaalwetenschap, industriële productie, life sciences en elektronica-industrie”, aldus Thermo Fisher in een persverklaring.

Thermo Fisher Scientific Inc. noemt zich wereldleider in “serving science”, met een omzet van meer dan $20 miljard en ongeveer 65.000 werknemers wereldwijd. “Onze missie is om onze klanten in staat te stellen de wereld gezonder, schoner en veiliger te maken. We helpen onze klanten om het life sciences onderzoek te versnellen, complexe analytische uitdagingen op te lossen, patiëntendiagnostiek te verbeteren, geneesmiddelen op de markt te brengen en de laboratoriumproductiviteit te verhogen.”

Er zijn nog geen reactie op dit artikel↓

Bart Brouwers

Mede-oprichter en mede-eigenaar van Media52 BV, uitgever van e52.nl - @brewbart op Twitter.

> Bekijk alle artikelen van Bart