Ontwerpers maken ouderen wegwijs in DDW


Door Frans van Beveren
Leestijd ± 1 minuut
  • 22 september 2017

De Dutch Design Foundation organiseert dit jaar weer ‘DDW komt naar u toe’. Tijdens drie verschillende bijeenkomsten wijzen ontwerpers 55+-ers de weg in het programma van de komende editie. De gratis bijeenkomsten vinden plaats op locaties van Vitalis en Zuidzorg.

In 2016 werd de eerste editie van ‘DDW komt naar u toe’ gehouden. Bewoners waren enthousiast om vooraf adviezen, tips en verhalen van designers te krijgen. Daarom worden er dit jaar opnieuw voorafgaand aan de week bijeenkomsten georganiseerd. Hierin wordt de Dutch Desgin Week geïntroduceerd, vertelt een bekende designer zijn of haar verhaal en worden er tips gegeven. Daarnaast kan iedere bezoeker tijdens de workshop een eigen DDW-programma samenstellen.

Op 26 september vertelt ontwerper Leonne Cuppen onder meer over haar expositie Dutch Bike, waarin de Nederlandse fiets in al haar facetten centraal staat. Op 3 oktober laat Tom van Soest zien hoe hij duurzame bouwproducten zoals bakstenen maakt op basis van afval. Op 5 oktober vertelt voedseldesigner Chloé Rutzerveld over hoe zij goed en gezond voedsel ontwerpt met technologie van nu, zoals hapjes uit de 3D-printer. Na de introductie en de verhalen van de designers gaan de bezoekers aan de slag met Studio Bron van Doen om een eigen agenda en wegwijzer voor de DDW te maken.

Het volledige programma en meer informatie over aanmelden vind je op www.kunstroute65.nl

Er zijn nog geen reactie op dit artikel↓

Frans van Beveren

Gefascineerd door alles wat te maken heeft met technische vooruitgang, innovatie, verduurzaming en industrieel design.

> Bekijk alle artikelen van Frans