Switch van Klets.com naar TalkJS blijkt succesvol


Door Frans van Beveren
 • 21 maart 2017

De Eindhovense start-up Klets.com heeft met succes hun focus verlegd naar TalkJS, een component voor websites om gebruikers onderling te laten communiceren. Inmiddels zijn er al veertig bedrijven met de software bezig, waaronder ook het grote Amerikaanse wenskaarten bedrijf Hallmark.

Klets.com is een webapplicatie die bedrijven met klanten laat communiceren. Hierin zat echter te weinig groei en veel bedrijven kwamen met de vraag voor een ander product. “We waren vaak in gesprek met internetondernemers die een sociale site of een marktplaats hebben. Wij probeerden Klets.com aan hen te verkopen, maar vaak waren ze al in zee gegaan met een concurrent. Wat deze bedrijven misten was een manier waarop ze gebruikers met elkaar in contact konden brengen.” Zo vertelt Egbert Teeselink, een van de oprichters van TalkJS.

Toen ze deze vraag vaker kregen zijn ze gaan kijken of bedrijven dit al aanboden. Wat bleek, een aantal leveren wel een soortgelijke service, maar zijn niet compleet en vereisen nog veel programmeerwerk.1

De switch van Klets.com naar TalkJS, was snel gemaakt, aangezien de functies niet heel veel van elkaar verschillen. “We hebben zo snel mogelijk de technologie achter Klets.com omgebouwd naar een product waarmee twee gebruikers van een site met elkaar kunnen praten”, zegt Teeselink. “We zijn in november online gegaan en nu bezig om het platform verder te ontwikkelen, want het is nooit af. In de toekomst willen we ook bellen en videobellen integreren. Wij willen het bedrijf zijn waar je straks alles inkoopt wat met communicatie te maken heeft.”

Waar TalkJS nu bijvoorbeeld al wordt gebruikt is bij een service om iemand te zoeken die je hond kan uitlaten. “Als bedrijf wil je dat gebruikers in contact met elkaar kunnen komen. Zo kunnen mensen die op zoek zijn naar iemand die de hond uitlaat gemakkelijk met iemand die de service aanbied chatten. Wij zorgen ervoor dat je in korte tijd een mooie en goedwerkende chatfunctie hebt ingebouwd. Wat ons onderscheidt van de concurrenten is dat we niet alleen een uitgebreide functionaliteit aanbieden, maar ook de gebruikerservaring.”

2De startup wil meeliften op de golf van uitbesteding die er nu is: “Waar je vroeger nog zag dat elk bedrijf zijn eigen servers had, zie je nu dat alles wordt uitbesteed aan bedrijven die hier meer verstand van hebben. Nu bouwen grote websites als Airbnb zelf nog een chatfunctie in, maar wij willen TalkJS ook aan dit soort bedrijven gaan leveren. Zo kunnen ze meer bezig zijn met waar het bedrijf om draait in plaats van geld en tijd steken in hun chatdienst.”

TalkJS is in November 2016 gelanceerd. De naam maakt duidelijk dat het een JavaScript toepassing is om gebruikers met elkaar te laten praten. Dat de switch succesvol is geweest is zeker voor Teeselink: “We zijn blij dat we in korte tijd al veertig bedrijven hebben binnengehaald. Als we in november een jaar bezig zijn willen we een paar honderd klanten hebben, waaronder het liefst een aantal grote bedrijven.”

Er zijn 3 reacties op dit artikel↓

Frans van Beveren

Gefascineerd door alles wat te maken heeft met technische vooruitgang, innovatie, verduurzaming en industrieel design.

> Bekijk alle artikelen van Frans

3 reacties

GeenIdee
23 maart 2017

Maar hoe komen jullie erbij dat Hallmark gebruik maakt van TALKJS?
Voor zover ik het weet maakt Hallmark gebruik van Hotjar (Feedback) en LaDesk als chat.
Daarnaast geeft TALKJS op hun eigen website aan dat ene Amator.nl gebruik maakt van hun diensten, terwijl op de website van Amator.nl zelf zie je dat ze gebruik maken van Intercom. Als we het over een mooi bedrijf hebben, is dat wel Intercom. Ik krijg sterk het idee dat de mannen van Klets/ TALKJS willen laten zien alsof ze succes hebben. Maar dan raad ik jullie aan om met echte namen te komen en meer feiten, ipv nepnieuws.
#FakeNews

  Kletskous
  23 maart 2017

  @GeenIdee, als ik het goed begrijp insinueert u dat de jongens van Talkjs kletkousen zijn? En dat zij uit hun nek kletsen?!1!

  Jammer dat u hen voor kletsmajoren uitmaakt dit is zeer frappant. Ik zou zelfs zeggen muchos frappantos zoals men dat in het Spaans zegt.

  Mocht u er niet naast zitten dat gaan ze hier wel behoorlijk nat. Of zoals ze dat in Schotland zeggen kletsnat.

Frans van Beveren
23 maart 2017

Beste GeenIdee,

Zoals in het artikel staat is het bedrijf Hallmark bezig met de software van TalkJS, het is nog niet volledig geïmplementeerd, dat dit nu nog niet terug te vinden is heeft u gelijk in. Nergens wordt echter beweerd dat er al veertig bedrijven zijn die de software al volledig geïmplementeerd hebben en online zijn daarmee.
Wat betreft Amatore.nl, dat bedrijf maakt inderdaad ook gebruik van andere software om met haar klanten te communiceren, maar dat is dan ook niet de functie van TalkJS, zoals u in dit artikel kan lezen.