Author profile picture

Het is de voetbalrobots van het Eindhovense Tech United weer gelukt: het team heeft na penalties de eerste plaats veroverd van het Portugal Open (Europees Kampioenschap) in het Portugese Torres Vedras. Ook het @Home team (met de thuishulp robots) heeft goed gepresteerd en is 2e geworden op de German Open 2018.

In een zinderende EK-finale bleef de spanning er tot aan het einde toe goed inzitten. In de eerste helft maakte CAMBADA, de thuisploeg, goed gebruik van het feit dat de Eindhovense keeper geblesseerd was en Tech United ging met een 0 – 2 achterstand de rust in. Die achterstand werd in de tweede helft weggewerkt, en in de extra tijd bleef het 2 – 2. Uiteindelijk moesten penalties de beslissing brengen. CAMBADA miste de 4e penalty “en het was dan ook aan ons om ze alle vijf te scoren. Gelukkig oefenen wij het hele jaar door op penalties nemen tijdens demonstraties en dit betaalde zich uit: alle vijf gingen ze strak de(zelfde) hoek in.”

De samenvatting van de finale:

Intussen oefent het team ook met nieuwe spelers. Deze hebben geen vier maar acht wielen. “De grootste uitdaging van dit platform is om de wielen nauwkeurig te regelen zodat ze elkaar niet tegen gaan werken. Als de progressie zo doorgaat is de kans groot dat de nieuwe speler een basisplek krijgt in de opstelling voor het WK.”

Amigo en Sergio deden mee aan de @Home competitie van de German Open, waar uiteindelijk de tweede plek werd behaald. Via een mobiele chat app ging AMIGO een biertje voor een van de juryleden halen, terwijl SERGIO zijn zoek- en navigatie-skills liet zien.