Testomgeving voor Smart Mobility


Door Noor Boonen
Leestijd ± 1 minuut
  • 27 maart 2017

Vlotter, veiliger en duurzamer

Zelfrijdende auto’s, vrachtwagens die via wifi met elkaar verbonden zijn of verkeerslichten die communiceren met aankomend verkeer. Het zijn voorbeelden van technologische ontwikkelen die moeten worden getest in de nieuwe testomgeving, ‘MobilitymoveZ.NL, Urban Mobility Testing Area’.

"Nieuwe technieken en diensten op het gebied van Smart Mobility testen"

Bereikbaarheid

Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat het verkeer vlotter, veiliger en duurzamer wordt. De testomgeving is een initiatief van Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en de gemeenten Eindhoven, Helmond en Tilburg. Doel is om nieuwe technieken en diensten op het gebied van Smart Mobility en innovatieve diensten te ontwikkelen en te testen in de praktijk. Hiervoor stelt MobilitymoveZ.NL een deel van de openbare weg in Noord-Brabant ter beschikking.

Partijen als ITS-bedrijven, Smart Mobility dienstverleners, telecombedrijven, leasemaatschappijen, verzekeraars en anderen zullen de gewenste technieken ontwikkelen. De testomgeving MobilitymoveZ.NL maakt onderdeel uit van SmartwayZ.NL, het mobiliteitsprogramma waarin overheden, marktpartijen en kennisinstellingen samenwerken om de bereikbaarheid en economie in Zuid-Nederland te verbeteren.

Er zijn nog geen reactie op dit artikel↓

Noor Boonen

Op zoek naar het verhaal achter de data.

> Bekijk alle artikelen van Noor