VRMaster en Digimonks combineren krachten


Door Bart Brouwers
Leestijd ± 1 minuut
  • 31 mei 2017

DigiMonks en VRmaster lanceren “VR-Analytics”

Virtual Reality kent inmiddels een reeks van toepassingen, maar lastiger is het om data te genereren die de gebruiker ervan direct verder kan helpen. Bijvoorbeeld voor een (virtuele) rijles, een veiligheidstraining of een therapie. Door de krachten van DigiMonks en VRMaster te combineren, moet dat wel mogelijk worden. Deze twee Eindhovense bedrijven hebben daarvoor met steun van het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven ‘VR-Analytics’ opgericht.

VR-Analytics richt zich op verder onderzoek en toepassing van Big Data Analytics in Virtual Reality. Het meten in VR geeft volgens initiatiefnemers Sander Lieftink en Detlef LaGrand unieke inzichten in het gedrag van mensen, omdat mensen op een intuïtieve en natuurlijke manier rondkijken in een virtuele omgeving. “Ook kunnen mensen reageren op een specifieke of gevaarlijke situatie, waar men zelf onderdeel van uitmaakt, vanuit een veilige omgeving.”

DigiMonks wil organisaties helpen een data gedreven strategie op te bouwen. Met hun Decision Engine kunnen ze realtime acties toepassen in online en offline omgevingen. VRmaster heeft een eigen web-based VR platform ontwikkeld dat het maken en publiceren van interactieve VR tours eenvoudig maakt. Zo kan VR op de meest laagdrempelige, eenduidige en veilige manier worden ingezet bij training, sales en therapie.

VRmaster is gevestigd in Eindhoven, DigiMonks heeft kantoren in Eindhoven en Amsterdam.

Hoofdfoto: Sander Lieftink (foto (c) Dirk van den Heuvel)

Er zijn nog geen reactie op dit artikel↓

Bart Brouwers

Mede-oprichter en mede-eigenaar van Media52 BV, uitgever van e52.nl - @brewbart op Twitter.

> Bekijk alle artikelen van Bart